Στην περιοχή του Κλεφτάλωνου ένα πολυσχιδές ανάγλυφο από δασωμένες πλαγιές, επιβλητικές κορυφές και ρεματιές συνθέτει την άγρια ομορφιά του τοπίου. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι σμιλευμένες σε χωράφια-πεζούλες πλαγιές που μαρτυρούν τον αγώνα επιβίωσης δεκάδων γενεών. Πέτρινα ερειπωμένα σπιτάκια, συμπληρώνουν το σκηνικό.

Εκδρομή στον Εύηνο ποταμό.
Δύο χιλιόμετρα πιο κάτω, στον Πόρο Ριγανίου υπάρχουν εγκαταστάσεις της EVINOS CLUB που δραστηριοποιείται στα ποταμίσια αθλήματα καγιάκ και ράφτινγκ. Επίσης υπάρχει εστιατόριο για φαγητό και καφετέρια. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και παλιά πέτρινα και συρμάτιvα γεφύρια που εξυπηρετούσαν την επικοινώνια των κατοίκων παλαιότερα

Εκδρομή στα λουτρά Στάχτης
Σε απόσταση δύο χιλιομέτρων υπάρχει η γνωστή λουτροπηγή των λουτρών Στάχτης. Τα Λουτρά Στάχτης προσφέρουν τη δυνατότητα λουτροθεραπείας σε ατομικούς και κοινούς λουτήρες, για όσους έχουν παθήσεις του δέρματος, νεφρικές διαταραχές ή λοιμώξεις; του ουροποιητικού συστήματος και αρθρίτιδες. Διαθέτουν ξενώνα, εστιατόριο, καφενείο. Λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου
Δεκαοκτώ χιλιόμετρα μακριά από το ξενώνα βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Θέρμου. Το Θέρμο στην αρχαιότητα ήταν σημαντικός οικισμός και πρωτεύουσα της Αιτωλικής Συμπολιτείας. Σώζονται τα ερείπια του ιερού του Απόλλωνα, της αγοράς των Αιτωλών και της οχύρωσης του. Τα ευρήματα των ανασκαφών βρίσκονται στο αρχαιολογικό μουσείο Θέρμου.

Ηλιοβασίλεμα από την κορυφή του Κουστρουμά
Ακολουθώντας ανηφορικό μονοπάτι σε απόσταση ενάμιση χιλιόμετρο από το ξενώνα φθάνουμε στην κορυφή του Κουστρουμά απ όπου μπορούμε να απολαύσουμε μοναδική θέα στον ευρύτατο ορίζοντα που απλώνεται μπροστά μας. Από το σημείο αυτό βλέπουμε την πόλη του Αγρινίου και το δειλινό απολαμβάνουμε τον ήλιο πορτοκαλοκόκκινο να βυθίζεται στην γαλαζοπράσινη λίμνη της Τριχωνίδας.